La recuperació de sostres ceràmics amb tendons postensats

És conegut que les armadures dels forjats ceràmics pateixen una degradació contínua per manca de recobriment i humitats.

Aquests forjats no poden ser buidats per introduir elements de reforç metàl·lics, pel fet que perden la cohesió existent, que, per no tenir malla de repartiment superior, queden inestables.

Per això, s’ha resolt amb un sistema consistent a introduir unes noves armadures postensades, compostes per un conjunt de tendons d’acer d’alta resistència galvanitzats, formant bandes que s’hi adapten. Incorporen peces distanciadores i de guia que permet la seva postensió regulada segons el càlcul. Tot queda perfectament connectat al forjat i recobert amb morter sense retracció, aconseguint una resistència al foc (RF) adequada.

És un reforç actiu gràcies al postensat, permetent un increment de la resistència i de majors esforços i sol·licitacions.

A efectes de càlcul es prescindeix de la possible aportació de les armadures existents.

Aquest sistema s’ha utilitzat per més de 25 anys, permetent la reparació dels forjats ceràmics amb total garantia.

Documents adjunts

Cointecs, és una enginyeria amb més de 30 anys d’experiència en reparació de forjats.

Desenvolupa la seva activitat basada en la investigació i fabricació de sistemes de reforç per a tot tipus de forjats.

Més artícles

Javier Turrillo NOVA INTERFÍCIE 3D El nou programari i-EXPERT permet modelar de forma fàcil i intuïtiva en totes les seves aplicacions: selecció d’aplicacions predefinides com baranes, forques, calcis d’esquadres i estructures de fusta. PLACA BASE CONFIGURABLE i-EXPERT permet modelar la platina per elements finits i verificar si el gruix…
DESCRIPCIÓ DEL SISTEMA El sistema RSA (o pantalla de protecció perimetral manual) es basa en una pantalla de protecció perimetral de gran lleugeresa, que s’adapta a qualsevol geometria o configuració d’obra. EL PER QUÈ DEL SISTEMA? El sistema sorgeix de la necessitat detectada, al llarg de la nostra experiència…
2PE PILOTES, SL té una dilatada experiència acumulada en més de 20 anys com a empresa especialitzada en la realització de fonamentacions especials en condicions estrictes d’espai. D’ençà, hem realitzat nombroses obres, totes elles amb un denominador comú, amb limitacions especials d’espai per diverses raons, des de treballs sota…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.