Aquest número inclou:
1. Editorial
Article redactat per
CESC ALDABÓ. Descàrrega la revista per a conèixer la proposta per la reactivació de l’Institut d’Estudis Estructurals (IEE):
“Un dels objectius que la Junta Directiva de l’Associació es va proposar per aquest mandat és la reactivació de l’Institut d’Estudis Estructurals (IEE). Així, es va oferir la Presidència a en Robert Brufau, que va acceptar encantat, i es va crear l’Àrea de Formació, de la que en sóc vocal, per tal de dotar-lo de mà d’obra barata (per si algú no ho sabés, tant els càrrecs de la Junta com la presidència de l’IEE no són remunerats).
Constituït l’equip base, es van fixar unes directrius que han marcat els diferents passos seguits per l’Institut des de la seva reactivació.”
2. Jornada tècnica sobre el terratrèmol de Llorca
Extractes de les ponéncies presentades a la Jornada tècnica:
- Experiències per a un protocol tècnic d’Actuació després Terratrèmols. Els moviments sísmics de Lorca de l’11 de maig de 2011, Juan Roldán
- Una visió crítica general de la problemàtica generada pel terratrèmol, Florentino Regalado
- Comportament sísmic dels edificis de Llorca, Janira Irizarry, Àlex Barbat + Jairo Valcárcel
- Comportament dels entramats estructurals davant el sisme, S. Dávila, P. P. Hoogendoorn + Ramón Álvarez
3. Estudi del comportament mecànic d’arcs de canya Arundo Donax
Article redactat per
RABINDRANATH ANDÚJAR,
MARC FANDO MORELL,
ORIOL PALOU JULIÁN,
BRUNO PERIS RENNGLI i
JORDI MARISTANY CARRERAS. Descàrrega la revista per a conèixer i normalitzar la canya comú com a material de construcció.
“Amb l’objectiu de conèixer i normalitzar la canya comú (Arundo Donax) com a material de construcció, al maig de 2011 es va crear el grup «Investigació Canyera» constituït per estudiants de l’associació ESFA (Espai Social i de Formació d’Arquitectura) amb el suport d’altres professionals i professors de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politènica de Catalunya.
Aquest grup ha dut a terme un estudi sobre el comportament mecànic dels arcs de canya mitjançant proves de càrregues sobre arcs i segments d’arc realitzats mitjançant el mètode constructiu desenvolupat pel col·lectiu Canya Viva. Per a tals efectes s’han realitzat proves tipus «low-tech» que permeten mesurar fàcilment la deformació dels elements en rebre càrregues puntuals. Paral·lelament també s’ha treballat amb la tecnologia de fotogrametria per a elaborar models 3D.”
4. Miscel·lània
Jornada Reparació i reforç de fonamentacions en rehabilitació d’edificis. Noves tècniques i casos pràctics.
5. Llista de membres de l’associació
Coneix als membres de l’Associació Consultors d’Estructures. Podràs veure els nous integrants que participen pel reconeixement de la professió dins del món de la construcció.