Jornada tècnica ‘Noves metodologies pel càlcul d’unions metàl·liques i inestabilitat d’estructures’ | INSCRIPCIONS OBERTES

El pròxim 22 de juny, de 9 a 14h, l’Associació de Consultors d’Estructures organitza, amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’empresa Construsoft, una jornada tècnica on s’explicaran les noves metodologies existents pel càlcul d’unions metàl·liques. Les inscripcions ja estan obertes.

Les normatives de construcció i el software de càlcul d’estructures que existeixen actualment constitueixen una eina d’ajuda molt valuosa per als professionals del sector; en alguns casos, però, els enginyers es trobem amb què ni les hipòtesis realitzades en les normatives ni els mètodes implementats en els programes de càlcul tradicionals són suficients.

Mirant de trobar una sortida per aquelles situacions en les quals les solucions constructives que proposen la normativa i el software comú acaben resultant molt limitades, la Universitat de Praga ha dissenyat el software IDEA Statica Connection, un nou mètode que promet ampliar horitzons en el camp del càlcul de les unions i la verificació d’inestabilitat per flexió, flexió torsió i vinclament lateral dels perfils estructurals.

Aquesta nova solució permet la utilització de tècniques d’elements finits barrejats amb verificacions de normativa (mètodes CBFEM) per resoldre qualsevol geometria d’unió i configuració de càrregues d’una forma senzilla i ràpida.

Jornada tècnica ‘Noves metdologies pel càlcul d’unions metàl·liques i inestabilitat d’estructures’

Així, i amb l’objectiu de donar a conèixer les noves metodologies que permeten calcular unions metàl·liques sense limitacions geomètriques o de configuracions de càrregues, el pròxim 22 de juny, a partir de les 9 del matí, l’Aula Màster (Edifici A3) del Campus Nord de la UPC acollirà la jornada tècnica “Noves metodologies per al càlcul d’unions metàl·liques i inestabilitat d’estructures“.

Es tracta d’una cita organitzada per l’ACE, la qual comptarà a més amb la participació de diversos especialistes en càlcul d’unions, tals com el professor Frantisek Wald, de la Universitat de Praga, i Lubormir Sabatka, de l’empresa IDEA Software.

L’acte també comptarà amb la presència d’Albert Jiménez, de Construsoft, qui parlarà de les noves tecnologies de software de càlcul estructural i BIM a Espanya; Jozsef Szalai, profesor de la Universitat de Budapest i CEO de Consteel, per la seva banda, oferirà una ponència sobre els nous mètodes de verificació d’estructures metàl·liques basats en l’anàlisi de formes de vinclament.

Finalment, la ponència del soci de l’ACE i enginyer especialista en càlcul d’estructures metàl·liques i d’unions, Xavier Mas (de l’empresa INDUS Enginyeria i Arquitectura) permetrà als assistents veure exemples pràctics de l’aplicació d’aquests nous mètodes de càlcul i tecnologies de software en obres realitzades a Espanya.

Cal destacar que al final de la jornada, i gentilesa de l’Associació i de Construsoft, se sortejarà entre els participants una llicència d’un any per fer ús del nou software. Ja estan obertes les inscripcions per assistir a la jornada, es poden formalitzar a través d’aquest enllaç.

horario-jornada-22-06-16-ca

Més informació | Associació de Consultors d’Estructures
C/ Jordi Girona, 31 – Edifici Til·lers 08034 Barcelona (UPC)
93 401 18 88 tac.beweca@oicartsinimda

Publicitat

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.