La xifra de visats d’expedients de reforma i gran rehabilitació ha augmentat un 25% a Catalunya durant el primer trimestre de l’any, fet que reflexa un signe més de la recuperació urbana que s’està experimentant al territori actualment. Des del gener al juny del 2017, més concretament, s’han emès visats per a un total de 3.000 projectes, dada que suposa un creixement del 4% si ho comparem amb el mateix període de l’any anterior.
Les dades vénen de la mà del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) i han estat aportades en el marc de la celebració del congrés “Rehabilita, Setmana de la Rehabilitació”, una cita impulsada amb el propòsit de perfilar els reptes de futur per a la millora de la eficiència i la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant la regeneració de la imatge, la convivència i la cohesió social dels barris, pobles i ciutats.
Respecte a l’increment del nombre de projectes de rehabilitació, Jordi Gosalves, President del CAATEEB, afirma: “Els indicadors ens mostren un creixement notable del sector de l’edificació; bona prova d’això suposa l’augment dels visats d’expedients de reforma i rehabilitació que han estat concedits, tot i no ésser actualment aquests obligatoris”. De les dades aportades pel Col·legi destaquen, a més, els més de 5.000 projectes en els quals els aparelladors han intervingut com a tècnics únics, realitzant la direcció d’obra i la direcció executiva de la mateixa.
Altres signes de recuperació urbana els ofereixen les xifres de certificació energètica registrades en els darrers mesos -a l’abril, més de 675.000 edificis de la província de Barcelona ja compten amb la certificació energètica- i la tendència en alça de la compravenda d’habitatges, la qual augmenta un 8’6%, al setembre, amb 40.094 transaccions, si ho comparem amb el mateix període de l’any passat.
Via | El Periódico