Recuperació urbana | Augmenten els projectes de rehabilitació a Catalunya

La xifra de visats d’expedients de reforma i gran rehabilitació ha augmentat un 25% a Catalunya durant el primer trimestre de l’any, fet que reflexa un signe més de la recuperació urbana que s’està experimentant al territori actualment. Des del gener al juny del 2017, més concretament, s’han emès visats per a un total de 3.000 projectes, dada que suposa un creixement del 4% si ho comparem amb el mateix període de l’any anterior.

Les dades vénen de la mà del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) i han estat aportades en el marc de la celebració del congrés “Rehabilita, Setmana de la Rehabilitació”, una cita impulsada amb el propòsit de perfilar els reptes de futur per a la millora de la eficiència i la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant la regeneració de la imatge, la convivència i la cohesió social dels barris, pobles i ciutats.

Respecte a l’increment del nombre de projectes de rehabilitació, Jordi Gosalves, President del CAATEEB, afirma: “Els indicadors ens mostren un creixement notable del sector de l’edificació; bona prova d’això suposa l’augment dels visats d’expedients de reforma i rehabilitació que han estat concedits, tot i no ésser actualment aquests obligatoris”. De les dades aportades pel Col·legi destaquen, a més, els més de 5.000 projectes en els quals els aparelladors han intervingut com a tècnics únics, realitzant la direcció d’obra i la direcció executiva de la mateixa.

Altres signes de recuperació urbana els ofereixen les xifres de certificació energètica registrades en els darrers mesos -a l’abril, més de 675.000 edificis de la província de Barcelona ja compten amb la certificació energètica- i la tendència en alça de la compravenda d’habitatges, la qual augmenta un 8’6%, al setembre, amb 40.094 transaccions, si ho comparem amb el mateix període de l’any passat.

Via | El Periódico

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.