Consolidació del terreny de fonamentació d’un edifici d’habitatges gràcies a la nostra aplicación d’injeccions de resina amb Multipoint

Es tracta d’un edifici d’habitatges situat al c/ Tallers de Barcelona, de planta baixa+4, construït vora el 1930, amb patologies en forma de fisures i esquerdes en la zona propera a una de les mitgeres de l’edifici. L’assentament venia provocat per una fuga d’aigua en una canonada propera, que havia debilitat el terreny.

El terreny sota el fonament, d’argiles llimoses i llims, és un terreny apte, que, en presència d’aigua, perd resistència, probable causa de les patologies.

Els accesos a obra, amb carrers estrets i en ple centre històric de la ciutat, i la necessitat de treballar des de dins dels locals dels baixos de l’edifici, en servei, fan que la tècnica Uretek Deep Injections, amb eines de perforació de mida reduïda i amb injecció de resina bombejada des del camió sigui la més adequada.

PROJECTE DE MILLORA DEL TERRENY

Es projecta una millora del terreny sota el fonament existent (de 1,70 m de profunditat), mitjançant la técnica Uretek Deep Injection, amb el nou sistema d’injecció Multipoint. Inicialment, i a més de la informació geotècnica facilitada, es realitza un assaig penetromètric DPM30 per a verificar la resistència a la zona concreta de l’intervenció; aquesta prova es compararà amb una altra feta un cop realitzada l’injecció.

NOVA TÈCNICA URETEK MULTIPOINT

La tècnica Uretek Multipoint facilita la difusió capil·lar de la resina, amb una malla d’injecció molt espessa i regular, gràcies a l’alt nombre d’orificis als laterals de les vaines d’injecció.

Es realitza una perforació cada ml de fonament, amb injeccions a tres metres de profunditat per sota el fonament, assolint una millora en la zona d’influència de les tensions de la sabata d’una mitjana superior al 40 %, garantint la futura estabilitat l’edifici.

Fig. 1. Distribució de la malla d’injecció i dels punts de difusió de la resina.
Fig. 2. Comportament del flux de la resina a l’interior del tub.

Documents adjunts

Estem compromesos amb la restauració de les estructures sense interferir a la vida i les activitats de les persones.

Més artícles

El sistema de grimpat autoguiat d’Alsina permet l’execució tant murs grimpats com proteccions perimetrals.El conjunt està guiat en tot moment per uns capçals ancorats al mur o al forjat de formigó endurit que permet el grimpat de posada a posada la construcció. •  Equip hidràulic. La principal característica del…
A Roansa dissenyem i fabriquem l’ànima de les edificacions a través d’elements de formigó industrialitzat. Des de 1934, creem solucions constructives amb component estètic per a edificis resi­dencials i de serveis, habitatges, naus comercials i naus industrials. PROJECTES Treballem amb solucions constructives a mida, projectes totalment personalitzats, elements de…
La solució de fonamentació prefabricada per a estructures lleugeres QUÈ ÉS EL PILOEDRE®? El piloedre® és un element de fonamentació concebut per ser una alternativa a les cimentacions superficials tradicionals. El disseny del piloedre® està enfocat a facilitar el seu empaquetament i transport. Les eines de muntatge permeten una…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.