Monitorització de la resistència del formigó en obra en temps real

Com els sensors de formigó ens permeten optimitzar els processos constructius mitjançant un mesurament més precís de la resistència del formigó.

Beatriz Ortega Pascual – Responsable de Màrqueting tècnic a Hilti Española S.A.

REPTES DEL FORMIGÓ AL PROCÉS CONSTRUCTIU

Gràcies a la seva capacitat per resistir càrregues de tensió i compressió, i al fet que es pot abocar en una àmplia varietat de formes, el formigó armat ha demostrat ser un material versàtil per a projectes de construcció de gran complexitat estructural.

Tanmateix, els mètodes tradicionals per mesurar aquesta resistència no permeten obtenir dades realistes.

ÉS UN PROBLEMA DE LOCALITZACIÓ

El curat del formigó és depèn de les condicions ambientals a què està sotmès.

Especialment la temperatura del formigó té un gran impacte en el guany de resistència del mateix. A més temperatura, més rapidesa de curat.

En els primers dies/hores de curat, el formigó a l’obra està sotmès a temperatures més altes que les provetes, a causa de la reacció exotèrmica del formigó.

Això es tradueix en majors resistències del formigó a l’obra.

Gràfica 1. Temperatura-temps en obra (beix) vs provetes al laboratori (vermell).

SENSORS DE FORMIGÓ HILTI PER A L’AMIDAMENT DE LA RESISTÈNCIA EN TEMPS REAL

Els sensors de formigó de Hilti són dispositius sense fil que ens permeten controlar la temperatura i la resistència del formigó a l’obra en temps real.

Aquest mesurament de la resistència del formigó es realitza mitjançant el mètode de maduresa recollit a la normativa americana ASTM C1074, així com a la UNEIX EN 83160-1.

Aquestes dades de resistència estan disponibles en tot moment per l’usuari a través d’una aplicació mòbil, cosa que ens permet una visibilitat més gran de l’evolució de la resistència en obra, amb dades més properes a la realitat que el trencament de provetes, es poden prendre decisions informades a l’obra que ens permeti optimitzar terminis d’execució.

Gràfica 2. Resistència-temps en obra (beix) vs provetes al laboratori (vermell).

Documents adjunts

A Hilti creem i dissenyem tecnologia, programari i serveis d’avantguarda que impulsen la indústria de la construcció professional.

Més artícles

El sistema de grimpat autoguiat d’Alsina permet l’execució tant murs grimpats com proteccions perimetrals.El conjunt està guiat en tot moment per uns capçals ancorats al mur o al forjat de formigó endurit que permet el grimpat de posada a posada la construcció. •  Equip hidràulic. La principal característica del…
A Roansa dissenyem i fabriquem l’ànima de les edificacions a través d’elements de formigó industrialitzat. Des de 1934, creem solucions constructives amb component estètic per a edificis resi­dencials i de serveis, habitatges, naus comercials i naus industrials. PROJECTES Treballem amb solucions constructives a mida, projectes totalment personalitzats, elements de…
La solució de fonamentació prefabricada per a estructures lleugeres QUÈ ÉS EL PILOEDRE®? El piloedre® és un element de fonamentació concebut per ser una alternativa a les cimentacions superficials tradicionals. El disseny del piloedre® està enfocat a facilitar el seu empaquetament i transport. Les eines de muntatge permeten una…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.