Dijous a l’ACE – Amidaments i pressupostos en estructures

Analitzarem un exemple d’una obra completa d’edificació, quant a amidaments i pressupostos, per tenir una visió global, empatitzant amb el Promotor. I, en particular, ens centrarem en la part que afecta les estructures.

Ponència

Amidaments i pressupostos en estructures

Dia

6 de maig de 2021 a les 19:00h

Ponent

  • Xavier Mateu Palau
    • Arquitecte
    • Consultor d’estructures.

Com a consultors d’estructures, mai hem prestat molta atenció a una cosa tant important al nostre projecte parcial d’estructura. El que espera el Promotor de nosaltres són resultats: plànols i amidaments.

Amb això pot contractar l’estructura, el que representa econòmicament aproximadament una quarta part de l’obra. Estem molt concentrats en els plànols i poc als amidaments.


Per a nosaltres, mesurar l’obra és repassar la nostra feina i acabar de definir-la bé. Per a això tenim diferents programes comercials d’amidaments, els quals ens permeten, a més, la possibilitat de generar un pressupost. Aquest servirà al Promotor per les seves valoracions internes de costos, per a licitar l’obra i, posteriorment, per a les certificacions, pagaments, etcètera. Fins i tot per planificar l’obra. El nostre objectiu no és examinar aquests programes, sinó saber quins resultats esperem d’ells.

Analitzarem un exemple d’una obra completa d’edificació, quant a amidaments i pressupostos, per tenir una visió global, empatitzant amb el Promotor. I, en particular, ens centrarem en la part que afecta les estructures. Una guia que ens ajudarà a repassar conceptes, tenir una altra visió global de l’obra (part estructures), organitzar-nos millor pel que fa capítols d’obra, a entrar més en detall en partides d’obra, comentar més en detall els materials que intervenen en l’execució.

En resum, a conèixer més l’obra i poder millorar-la.

Un petit viatge que fem instintivament però que compartim poc amb altres especialistes en aquests projectes parcials, que ens pot ajudar a enfocar el nostre treball des d’un altre punt de vista. I també saber quin nivell de detall podem o hem de lliurar, com és el cas de les quanties.
Amb això serem més conscients del resultat de la nostra aportació, de la nostra qualitat.

A l’enllaç trobaran la ponència: MEDICIONS I PRESSUPOSTOS ACE 2021

Podeu accedir a la gravació de la sessió en aquest enllaç  Vídeo jornada

Publicitat

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.