Disseny d’estructures metàl·liques basat en l’anàlisi global del vinclament

Cada dia és més habitual l’ús de models 3D complets i amb gran detall per la realització de càlculs estructurals i verificacions segons les distintes normatives. En la manera tradicional de tractar aquests models, però, només s’acaba fent servir el 3D pel càlcul d’esforços en totes les barres i no s’aprofita tot el potencial de la definició geomètrica del model pel disseny de l’estabilitat dels elements estructurals.

Els paràmetres relacionats amb la verificació del vinclament d’elements, com són els coeficients β per al vinclament per flexió o els paràmetres C per a la verificació del vinclament lateral, s’acaben calculant mitjançant taules, llibres o fent servir programes de càlcul especials; s’introdueixen aquests paràmetres, com informació addicional, en els elements estructurals del model 3D original perquè es puguin realitzar verificacions correctes d’estabilitat.

A l’article que recull el darrer número de la revista Quaderns d’Estructures, escrit pel Dr. József Szalai -Director Tècnic de ConsteelSolutionLtd-, el Dr. Ferenc Papp i l’Albert Jiménez Morales, es tracta precisament la qüestió del disseny d’estructures metàl·liques basat en l’anàlisi global del vinclament.

logo-consteel

Es tracta d’un document amb el qual es pretén mostrar com és possible l’ús d’eines informàtiques fàcils d’utilitzar per a l’obtenció de resultats de les formes de vinclament global en models 3D estructurals i realitzar un disseny pràctic basat en el mètode general definit en el punt 6.6.4 de la EN 1993-1-1 i que permeti verificar, de manera directa, les estructures a partir dels resultats de les formes de vinclament per flexió, flexió-torsió i vinclament lateral.

Des de l’Associació de Consultors d’Estructures us recomanem que dediqueu uns minuts a la lectura d’aquest interessant article i, a la vegada, us recordem que el pròxim 22 de juny tindrà lloc la Jornada Tècnica “Noves metodologies per al càlcul d’unions metàl·liques i inestabilitat d’estructures”, organitzada per l’ACE, la UPC i l’empresa CONSTRUSOFT.

Inscriu-te a la jornada “Noves metodologies per al càlcul d’unions metàl·liques i inestabilitat d’estructures”

cartel-jornada-tecnica-22-junio-2016-ace-construsoft

Amb l’objectiu de donar sortida a aquelles situacions en què les solucions constructives que proposen la normativa i el software comú acaben resultant limitades, la Universitat de Praga ha dissenyat el software IDEA Statica Connection, un nou mètode que promet ampliar horitzons en el camp del càlcul de les unions i la verificació de la inestabilitat per flexió, flexió-torsió i vinclament lateral de perfils estructurals.

Durant la jornada es tractaran aquests i altres aspectes relacionats amb el càlcul d’unions metàl·liques i de les noves tecnologies de software de càlcul estructural i BIM a Espanya, entre altres temes. Trobareu més informació sobre la cita i sobre els ponents que participaran en aquest enllaç. Us recordem que les inscripcions continuen obertes.

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.