Conferències, presentacions de producte, soluciones constructives i molt més

Les xerrades tècniques organitzades a l’stand de l’ACE a Construmat

Ara fa just una setmana que engegàvem la nostra participació al Saló Barcelona Building Construmat, probablement la cita més important del sector de la construcció a Espanya. Ho fèiem amb la mateixa il·lusió que cada any, de la ma d’un impressionant stand de més de 100m2 i amb un doble objectiu en ment.

D’una banda, la nostra participació a la fira de referència del sector estava molt lligada principalment a donar a conèixer als assistents la missió de la nostra associació, a promocionar el paper que juga l’ACE en el sector i en la lluita per la dignificació de la professió i a explicar quins són els avantatges que oferim a les empreses i persones associades al nostre projecte. Ens acompanyaven per això alguns dels nostres socis protectors, els quals, ubicats als espais exteriors del nostre stand, van presentar les seves innovacions en el camp de la construcció als més de 55.000 visitants que va congregar la cita enguany.

D’altra banda, i molt lligada al nostre objectiu de garantir un bon nivell qualitatiu dels projectes estructurals, la nostra participació a Construmat venia lligada a un programa d’activitats en què es contemplaven conferències de caràcter tècnic, presentacions de producte innovadores i difusió de solucions constructives que poguessin ser d’utilitat i d’interés del públic assistent. Així, els professionals que van assistir, lligats d’una forma o altra al sector de la construcció, van trobar en el nostre espai una finestra a nous coneixements.

Èxit del cicle de xerrades i conferències organitzats per l’ACE a Construmat 2019

Durant la primera jornada de l’ACE a Construmat escoltem a Jose Toral, de l’empresa Egoin S.A., fabricant de fusta laminada dedicat a la promoció de materials ecològics en la construcció. També vam comptar amb Pedro Madera, especialista de producte de Mapei España, qui ens va parlar del reforç d’obres de fàbrica amb materials compostos CRM i FRCM. D’altra banda, Olga Climent va presentar les soluciones que ofereix Herms en matèria de reparació de forjats i armadures electrosoldades. Després de dinar escoltàrem a Miquel Llorenç i Benjamín Moreno, de l’empresa 3STECH, especialitzada en la creació d’eines d’avaluació del comportament de les estructures.

El segon dia de fira ens deixava intervencions interessants tals com la de Marcos Leal, de Geosec España, especialistes en resoldre problemes d’assentament d’edificis consolidant el terreny de cimentació mitjançant injeccions de resina, o la de Javier Trujillo, d’SPIT Paslode, tot un expert en sistemes de fixació i sistemes de fixació i perforació. José Antonio Rodríguez, Director Tècnic d’Additius de Mapei España, oferiria la xerrada tècnica “Hormigones sin juntas” i Gabriel A. Ortín, Director d’Assistència Tècnica d’aquesta empresa, feia el mateix amb “Solucions amb sistemes Mapei a les patologies més freqüents manifestades pels símptomes detectats en les ITEE”. De la mà de Mapei també van tancar, específicament amb “Refuerzo estructural”, a càrrec d’Óscar Agüera, Cap de l’Oficina Tècnica de Mapei España.

El programa d’activitats va seguir el seu curs el tercer dia de fira, amb una prolífica jornada la qual engegava amb força de la ma d’Elena Vidal i Ramon Badell, de Bekaert, i les seves solucions tècniques per paviments de formigó amb fibres d’acer de nova generació. Rubén Galisteo d’Uretek España, per la seva banda, ens oferia la xerrada tècnica: “Mejora de terrenos mediante el uso de resinas expansivas: rehabilitación y remontas en edificios de interés histórico-artístico”. Li seguirien Pep Castany i Roig i la seva presentació del sistema de reparació i reforç de forjats de Noubau i Albert Jiménez, de Construsoft, amb “Nuevos métodos y herramientas para el cálculo de estructuras y sus uniones”. Eva Cunill i Cristina Rosón ens van presentar el llibre verd de solucions constructives de LafargeHolcim España i Víctor Rubio, Director tècnic d’Ibertrac, ens parlava de les inspeccions estructurals i del tractament de la fusta com a eina de suport tècnic. Van tancar la tarda la Mireia Pujol i el Fructuós Mañà, de Valeri Consultors, i Jordi Garcia, Responsable Tècnica i de Formació d’Encofrados Alsina.

L’últim dia a Construmat va tancar-se de la ma de Juan José Rosas, de 2PE Pilotes, i la seva ponència “Cimentaciones especiales para apeos de muros de carga”. Laureà Miró, consultor d’estructures associat a l’ACE, ens va parlar de les obertures en parets de càrrega i com fer-les correctament en una intervenció de caràcter tècnic.

Un espai pel networking

El Saló ha fomentat durant quatre dies tot tipus de contactes de negoci, D’acord amb les dades de la organització, més de 30 despatxos d’arquitectura i d’enginyeria s’han donat cita a l’espai The Profesional Spot mentre que, al Meeting Arena, s’han portat a terme més de 150 reunions. Contribuint a aquest propòsit de fomentar sinèrgies i trobades entre professionals, l’ACE ha organitzat cada dia sessions de networking obertes a tots els visitants i que han deixat amb molt bon sabor de boca a tots aquells que s’han animat a participar.

Aprofitem l’ocasió per agrair moltíssim la visita a tots aquells que s’han passat pel nostre estand i que s’han interessat en els nostres serveis i programa d’activitats.

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.