“El segle XIV va ser el segle de ferro; el XX, el del formigó. El segle XXI serà el de la fusta”
Alex de Rijke, arquitecte.
Durant l’últim segle res ens ha portat a qüestionar-nos el paper de l’acer o del formigó com a materials estructurals essencials en l’àmbit de la construcció. Actualment, però, el canvi climàtic ha deixat de ser una amenaça per passar a convertir-se en tota una realitat, una realitat que ha motivat la creació de noves normatives medioambientals en el sector de la construcció i que ha fet palesa la necesitat d’introduir transformacions en la manera mitjançant la quals, fins aleshores, s’estan contruint les ciutats. Es defensa la necessitat de trobar solucions constructives sostenibles; en aquest repte, la fusta també pot jugar un paper important, al menys és això el que defensen aquells que treballen amb aquest material.
De fet, i precisament amb aquest propòsit, el de destacar el potencial de les solucions constructives amb fusta a l’hora de revolucionar la indústria de la construcció, es convoca d’aquí uns dies el I Congrés Fira Fusta Constructiva. Impulsat pel Gremi Fusta i Moble, l’esdeveniment tindrà lloc els pròxims dies 14, 15 i 16 d’octubre, a Vic; us recordem que a l’apartat de ‘Formació’ del nostre web trobareu tota la informació relacionada amb aquesta cita (inscripcions, programa, etc.).
Aquells que tinguin un especial interés en conèixer tot el potencial de la fusta com a material per revolucionar l’àmbit de la construcció, us recordem que el pròxim 14 d’octubre s’iniciarà el “II curs Fusta Constructiva“, les inscripcions del qual continuen obertes. A més, us recomanem l’assistència a la jornada tècnica gratuïta que organitza l’ACE el proper 19 d’octubre a la UPC; es tracta d'”Actualitat de les estructures de fusta“, una jornada en què s’analitzarà quin és el paper que està jugant i que jugarà en un futur aquest material. Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la sessió (us podeu inscriure omplint el formulari web).