El paper de la fusta en el món de la construcció

“El segle XIV va ser el segle de ferro; el XX, el del formigó. El segle XXI serà el de la fusta”

Alex de Rijke, arquitecte.

Durant l’últim segle res ens ha portat a qüestionar-nos el paper de l’acer o del formigó com a materials estructurals essencials en l’àmbit de la construcció. Actualment, però, el canvi climàtic ha deixat de ser una amenaça per passar a convertir-se en tota una realitat, una realitat que ha motivat la creació de noves normatives medioambientals en el sector de la construcció i que ha fet palesa la necesitat d’introduir transformacions en la manera mitjançant la quals, fins aleshores, s’estan contruint les ciutats. Es defensa la necessitat de trobar solucions constructives sostenibles; en aquest repte, la fusta també pot jugar un paper important, al menys és això el que defensen aquells que treballen amb aquest material.

De fet, i precisament amb aquest propòsit, el de destacar el potencial de les solucions constructives amb fusta a l’hora de revolucionar la indústria de la construcció, es convoca d’aquí uns dies el I Congrés Fira Fusta Constructiva. Impulsat pel Gremi Fusta i Moble, l’esdeveniment tindrà lloc els pròxims dies 14, 15 i 16 d’octubre, a Vic; us recordem que a l’apartat de ‘Formació’ del nostre web trobareu tota la informació relacionada amb aquesta cita (inscripcions, programa, etc.).

Aquells que tinguin un especial interés en conèixer tot el potencial de la fusta com a material per revolucionar l’àmbit de la construcció, us recordem que el pròxim 14 d’octubre s’iniciarà el “II curs Fusta Constructiva“, les inscripcions del qual continuen obertes. A  més, us recomanem l’assistència a la jornada tècnica gratuïta que organitza l’ACE el proper 19 d’octubre a la UPC; es tracta d'”Actualitat de les estructures de fusta“, una jornada en què s’analitzarà quin és el paper que està jugant i que jugarà en un futur aquest material. Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la sessió (us podeu inscriure omplint el formulari web).

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.