El preu de l’habitatge nou s’encareix un 5% en 2017

Es tracta de l’increment més gran experimentat des de l’any 2007

La recuperació econòmica i l’escassetat de producte nou arran de la ja deixada enrere crisi en el sector de la construcció són alguns dels factors, entre d’altres, que han propiciat l’encariment dels preus de l’habitatge nou a Espanya. D’acord amb l’informe de tendències en el sector immobiliari publicat recentment per la Sociedad de la Tasación, l’obra nova s’ha encarit un 5% de mitjana en el nostre país en el 2017, una notòria pujada que no s’experimentava des de fa una dècada.

Cal sumar a més els resultats que fan referència al preu per metre quadrat, situat en 2.227€ de mitjana, amb un creixement del 3’3% en la segona meitat de l’any. Per ciutats, Barcelona encapçala la llista de preus, apropant-se molt als nivells anteriors a la crisi; a la ciutat comptal, la més cara de viure d’Espanya, el preu és de 3.895€ per metre quadrat. La segueixen San Sebastián (3.441€ m2) i la capital espanyola (3.167€ m2).

L’estudi també analitza altres aspectes com la confiança en el mercat immobiliari, l’esforç immobiliari (el número d’anys de salari íntegre que es precisa per comprar un habitatge) i l’accesibilitat a l’habitatge. Es poden veure els resultats amb més detall a través d’aquest enllaç.

El mercat de l’habitatge a Espanya, així, sembla deixar enrere d’una vegada per sempre l’ombra de la bombolla i, després d’uns anys en els quals gairebé no s’edificaven habitatges nous i els clients es decantaven més bé pel mercat de segona mà, mostra signes de bonança. De fet, es preveu que la compravenda d’habitatge a Espanya pugi un 16’9% i superi les 472.000 operacions.

Via i més informació |

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.