Els canvis i reptes de futur en la industria de la construcció, a debat en el Congrés ePower&Building 2017

La setmana passada la ciutat de Madrid va acollir la celebració del primer Congrés sobre Construcció, Habitabilitat, Economia i Lideratge, l’ePower&Building, cita que reuní als principals referents de la industria de la construcció amb el propòsit de reflexionar sobre el futur i les tendències del sector de cara als pròxims anys.

Més de 600 professionals procedents d’aquesta activitat econòmica -empreses constructores, fabricants de materials, estudis d’arquitectura, immobiliàries, promotors, inversos, etc.- van participar en l’esdeveniment, el qual deixà palès la recuperació del sector, d’acord amb els darrers indicadors, tals com la pujada del número de treballadors de la construcció afiliats a la Seguretat Social o l’increment dels lloguers  o del nombre d’habitatges visats.

Cal destacar, en aquest sentit, que el sector encadena vuit trimestres consecutius de millora de resultats, tendència que es preveu a l’alça i que, a més, “suposa una oportunitat única del sector per a reinventar-se, adaptar-se als nous temps i necessitats i promoure la creació d’una industria puntera, avançada i sostenible”, en paraules de Julio Gómez-Pomar, president de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC).

L’eficiència energètica, la rehabilitació i l’aposta per les noves tecnologies i eines digitals, a més, van ser factor assenyalats com a impulsors principals de la nova industria de la construcció; ho va fer el president del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), Juan F. Lazcano, qui a més apuntà la importància de treballar plegats en pro d’una construcció sostenible amb edificis d’energia casi nul·la, zero contaminació i màxim estalvi energètic.

En relació a aquest tema, per cert, destaquen les declaracions d’Antonio Aguilar Mediavilla, director general de l’àrea d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment, lligades als canvis previstos en el Codi Tècnic d’Edificació (CTE): “El nou CTE tindrà caràcter prestacional, ja que no imposa tipus d’energia renovables, i és projectista, doncs els professionals seran els encarregats de dissenyar els edificis d’acord al seu criteri i només s’impondran mínims d’eficiència”. El Govern central ja treballa en l’actualització de la normativa, mirant d’adaptar-se a les necessitats d’eficiència energètica futures, va afegir Aguilar Mediavilla.

A la cita es van debatre grans temes, tots relacionats amb els reptes de futur de la industria de la construcció; durant els dos dies de celebració del congrés, van intervenir més de 50 ponents de primer nivell i de tots els àmbits del sector. Trobareu més informació aquí:

Via | El Mundo / Fundación Laboral

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.