La setmana passada la ciutat de Madrid va acollir la celebració del primer Congrés sobre Construcció, Habitabilitat, Economia i Lideratge, l’ePower&Building, cita que reuní als principals referents de la industria de la construcció amb el propòsit de reflexionar sobre el futur i les tendències del sector de cara als pròxims anys.
Més de 600 professionals procedents d’aquesta activitat econòmica -empreses constructores, fabricants de materials, estudis d’arquitectura, immobiliàries, promotors, inversos, etc.- van participar en l’esdeveniment, el qual deixà palès la recuperació del sector, d’acord amb els darrers indicadors, tals com la pujada del número de treballadors de la construcció afiliats a la Seguretat Social o l’increment dels lloguers o del nombre d’habitatges visats.
Cal destacar, en aquest sentit, que el sector encadena vuit trimestres consecutius de millora de resultats, tendència que es preveu a l’alça i que, a més, “suposa una oportunitat única del sector per a reinventar-se, adaptar-se als nous temps i necessitats i promoure la creació d’una industria puntera, avançada i sostenible”, en paraules de Julio Gómez-Pomar, president de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC).
L’eficiència energètica, la rehabilitació i l’aposta per les noves tecnologies i eines digitals, a més, van ser factor assenyalats com a impulsors principals de la nova industria de la construcció; ho va fer el president del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), Juan F. Lazcano, qui a més apuntà la importància de treballar plegats en pro d’una construcció sostenible amb edificis d’energia casi nul·la, zero contaminació i màxim estalvi energètic.
En relació a aquest tema, per cert, destaquen les declaracions d’Antonio Aguilar Mediavilla, director general de l’àrea d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment, lligades als canvis previstos en el Codi Tècnic d’Edificació (CTE): “El nou CTE tindrà caràcter prestacional, ja que no imposa tipus d’energia renovables, i és projectista, doncs els professionals seran els encarregats de dissenyar els edificis d’acord al seu criteri i només s’impondran mínims d’eficiència”. El Govern central ja treballa en l’actualització de la normativa, mirant d’adaptar-se a les necessitats d’eficiència energètica futures, va afegir Aguilar Mediavilla.
A la cita es van debatre grans temes, tots relacionats amb els reptes de futur de la industria de la construcció; durant els dos dies de celebració del congrés, van intervenir més de 50 ponents de primer nivell i de tots els àmbits del sector. Trobareu més informació aquí:
Via | El Mundo / Fundación Laboral