Habitatges depredadors d’energia

“Un terç de les emissions contaminants a Espanya procedeixen de l’excés de consum energètics a les llars i els edificis”

L’escassetat de pluges durant l’any 2017 va fer que l’any se saldés amb nombroses jornades de restriccions al trànsit en ciutats com Madrid, Valladolid o Barcelona; mesures imposades amb el propòsit de combatre els alts nivells de contaminació. I tot i que el creixement del trànsit rodat a les ciutats i l’absència de precipitacions incideixen directament en l’increment de les emissions contaminants, també representen un factor determinant el que es coneix com “els depredadors d’energia”.

No, no és ciència ficció, tot i que ho pot semblar. La realitat és que més de la meitat dels edificis espanyols tenen més de 40 anys, no s’ajusten a la normativa sobre condicions tèrmiques i energètiques adequades a l’habitabilitat i manquen, per tant, d’un aïllament tèrmic adequat; això els converteix en habitatges “depredadors d’energia”.

És més, d’acord amb la última actualització de l’estratègia espanyola per a la rehabilitació energètica d’edificis, al nostre país prop d’un terç de les emissions contaminants que arriben a l’atmosfera procedeixen del consum d’energia en les llars i en edificis.

Aquest suposa, de fet, una de les raons que ha portat a la Unió Europea a acordar mesures amb els Estats membres per tal que s’acullin a una normativa comunitària d’eficiència energètica, amb la qual quedi garantida la descarbonització dels edificis abans del 2050. De la mateixa forma, l’Eurocàmera també insta als països a aplicar polítiques de rehabilitació d’edificis que redueixin les emissions entre un 80 y un 90%.

Via i més informació | Infocontrucción

 

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.