ITeC otorga el DAU a dos innovadores sistemas de MAPEI

 

Mapei és la primera empresa del sector de la construcció a Espanya en aconseguir els DAU (Documents d’Adequació a l’Ús) atorgats per l’ITeC a dos sistemes de reforç i reparació d’estructures de formigó armat mitjançant l’ús de morters reforçats amb fibres estructurals úniques en el mercat que permeten reforçar tant sostres, bigues, pilars o murs sense necessitat d’armadures ni connexions de superfície.

 

La clau de la constant evolució dels productes i solucions de la marca radica en que destina més del 5% de la seva facturació a R + D + I, la qual cosa implica la millora contínua dels seus materials i la creació de noves respostes en forma de solucions constructives a les exigents necessitats dels prescriptors.

Gràcies a aquesta constància Mapei ja va ser pionera en el sector en 2009 a l’obtenir el DIT (Document d’Idoneïtat Tècnica) dels Sistemes FRP per transmetre a tots els tècnics i usuaris la seguretat en els mateixos. Amb aquests dos nous DAU concedits per ITeC es reafirma de manera notòria l’ampli coneixement adquirit per Mapei al voltant de la reparació d’estructures de formigó armat.

 

Els dos innovadors sistemes que han aconseguit els DAU són:

– Sistema PLANITOP HPC (DAU 20/117 A) permet el reforç de pilars, bigues i murs, mitjançant abocament a encofrat, augmentant la seva capacitat portant i la seva estabilitat, dotant-los de major resistència i ductilitat amb mínims augments de secció.

– Sistema Planitop HPC Floor (DAU 20/118 A) és específic pel reforç de sostres de formigó per la part superior, dotant-los de major resistència i rigidesa enfront de càrregues gravitatòries i dinàmiques, amb mínims gruixos i sense carregar l’estructura.

Les característiques principals de tots dos sistemes són:

– Sistema avaluat per l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya – ITeC.

– Compatibilitat arquitectònica, gairebé sense pèrdues d’espais. Versàtil i adaptable a la geometria.

– Augment de pes i rigidesa limitada.

– Sistema de reforç que augmenta la ductilitat de l’estructura en cas de sisme.

– Sistema senzill per als constructors.

– Rapidesa d’execució. Sense connexions complexes, ni armadura addicional de reforç.

– Ràpida posada en servei.

– Sense necessitat de manteniment.

– Alta resistència a el foc.

Els dos sistemes suposen un avanç important pels professionals del sector i amb tota certesa ajudaran a tècnics, constructors i usuaris finals a la realització d’obres més segures i sostenibles, contribuint amb això a la durabilitat i vida útil dels edificis, per qualsevol ús.

 

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.