Ja disponible el monogràfic “Polígon funicular, una aproximació a Karl Culmann”, de Josep M. Genescà, a la web de l’ACE

Abordar l’estàtica gràfica en el seu conjunt semblava una tasca fora de mida, de forma que vaig pensar que parlar del polígon funicular, necessàriament vinculat a l’estàtica gràfica, intentant donar-li una personalitat pròpia, podria ser una fórmula assequible i potser atractiva per qui llegís aquestes línies”.

Així presenta el monogràfic “Polígon funicular, una aproximació a Karl Culmann” l’autor del mateix, el soci d’Honor de l’ACE Josep Maria Genescà Ramon. Es tracta d’una eina molt útil i interessant la qual, a través de diversos exemples, va passant revista a les diferents aplicacions en les quals ha estat possible utilitzar els polígons funiculars.

Eina bàsica a l’hora de desenvolupar la feina del càlcul d’estructures, aquest procediment de càlcul es comença a trobar a faltar a les universitats, d’ençà el propòsit de l’autor d’abordar el tema: “Es vol explicar una matèria obsoleta que difícilment s’aplica avui en el dia a dia professional i que a les escoles universitàries està totalment oblidada”.

Genescà ho fa a més amb la vocació de transmetre l’atracció i admiració que comporten els mètodes gràfics quan s’estudien o simplement es fullegen en els llibres originals: “Es vol transmetre, mitjançant un recull ordenat d’aquestes disciplines, la potencialitat didàctica d’un sistema de càlcul que depèn quasi exclusivament de l’escaire i el cartabó”.

Si t’interessa obtenir aquest potente recurs, informar-te que ara pots fer-ho a través de l’Associació de Consultors d’Estructures, sol·licitant-lo a través del correu electrònic tac.beweca@ofni. El seu preu en paper el trobareu a la fitxa tècnica del monogràfic.

 

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.