L’acústica en les construccions de fusta | Curs online per a tècnics i professionals de la construcció de la fusta

Organitzat per PROFUSTA i amb la col·laboració del Gremi Fusta i  Moble, se celebrarà els dies 18, 20, 25 i 27 de maig

La fusta és un material clau en el futur pròxim, sobretot si atenem al moment d’emergència climàtica en què ens trobem. Aquest material permet una construcció responsable ambientalment, versàtil, eficient i estandaritzable, sense oblidar una de les bondats principals: la seva lleugeresa.

Clar que, com es combina aquesta virtut amb la protecció contra el soroll d’impacte? Es pot aspirar a superar els estàndards en el compliment de la normativa amb sistemes constructius de muntatge en sec?

Per donar resposta a aquestes preguntes PROFUSTA, amb la col·laboració del Gremi Fusta i Moble, organitza la primera edició del curs “L’acústica en les construccions de fusta”, formació amb la qual es resoldran aquestes inquietuds i amb la qual els alumnes s’adintraran en el comportament acústic de la fusta, aprenent les eines per un bon disseny acústic, de la mà de l’excel·lent quadre de professors.

Dirigit a tècnics i a diferents agents que intervenen en la construcció d’edificis de fusta (arquitectes, consultors, industrials, enginyers, estudiants, docents,…), la formació, de caràcter online, ve recolzada per grans noms com el de Jorge Blasco, autèntic especialista en la construcció amb fusta i President honorari de PROFUSTA, i Josep Bunyesc, Doctor en Arquitectura sostenible i economia de l’energia i el hàbitat en zones de muntanya i actual President de PROFUSTA.

Objectius que es persegueixen amb el curs:

  • Comprendre els conceptes bàsics de l’acústica.
  • Conèixer els fonaments del disseny acústic en edificis en fusta
  • Entendre el marc normatiu
  • Saber els requisits específics de l’acústica en el cas de la construcció de fusta
  • Aprendre amb exemples de casos d’estudi acústic d’obra nova i de rehabilitació
  • Analitzar les solucions constructives adequades pel control acústic
  • Apropar-se al repte de la rehabilitació acústica en edificis de fusta
  • Dialogar amb experts amb més de 15 anys d’experiència en l’acústica de l’edificació

El curs inclou assistència online a les sessions, ponències dels professors, recopilatori d’exemples i casos d’estudi, bibliografia recomanada, certificat d’assistència i 5% de bonificació de la quota de soci/a de PROFUSTA del 1r any. La inscripció es realitza a través d’aquest formulari

El programa al complet i tota la informació la trobareu aquí.

Per dubtes i consultes: gro.atsuforp@ofni

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.