La sostenibilitat dels edificis, a examen

Cada cop més promotors volen certificar els habitatges amb el segell internacional Breeam

Que la sostenibilitat en l’àmbit de la construcció porta ja temps mirant-se amb lupa no és res nou, de fet s’ha convertit en tot un argument de venda d’habitatges en els últims anys.

I tot i que normalment les promocions venen acompanyades d’un certificat que garanteix el compliment de la normativa en matèria energètica per part de l’habitatge, cada cop adquireixen un valor major aquells immobles/locals que poden demostrar que estan construïts amb uns nivells de sostenibilitat superiors a la normativa.

Les promotores espanyoles, de fet, cada cop més volen aconseguir certificar les seves residències amb el segell anglès BREEAM (Building Research Establisment Environmental Assessment Methodology), conferit per una entitat independent i sense ànim de lucre, el qual ajuda a demostrar una qualitat més alta.

Tot i que aquest certificat està  perfectament estès al Regne Unit, el seu lloc d’origen, també arriba a altres països europeus tals com França, Alemanya, Noruega, Suècia o Holanda; a Espanya fa ja uns 8 anys que hi és, tot i que es tracta d’una garantia desconeguda per molts compradors. Pel que fa als requisits que recull la certificació, aquesta reuneix prop d’una cinquantena (no cal, però, complir-los tots) i es puntua de l’1 al 5.

I com és un habitatge Breeam? El seu consum energètic és menor en un 60%, per exemple, gràcies a què compta amb aixetes especials i sistemes de reutilització de l’aigua de la pluja, la dutxa i els inodors. Es tenen, però, molts aspectes en compte: l’ús de materials saludables, adequada gestió de residus, ecologia de l’emplaçament, etc. L’aïllament acústic i tèrmic també s’examina amb més cura que a la normativa bàsica.

Més informació i via | El País “Pisos que priman la salud y el bolsillo de sus dueños“.

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.