L’ACE celebra el III Congrés de Consultors d’Estructures

Recuperem aquesta important cita 11 anys després, però amb el mateix objectiu: aconseguir dignificar la professió del consultor d’estructures

La cita tindrà lloc a Barcelona els dies 3, 4 i 5 d’abril. El període d’inscripció ja està obert

Ponències, comunicacions tècniques, taules rodones i altres activitats se celebraran al llarg dels tres dies de congrés

La primera edició del Congrés de Consultors d’Estructures organitzat per l’ACE va tenir lloc ara fa 12 anys, al 2006. La cita, en aquells dies, s’impulsava amb la vocació de convertir l’esdeveniment en una tradició; una reunió que se celebrés de manera bianual. Així, l’any 2008 ens tornàvem a reunir amb una segona edició i l’any 2010 estava previst acollir el que seria el tercer Congrés. L’inici de la crisi del sector, però, va acabar minant les possibilitats de fer realitat una nova celebració del congrés i vam veure’ns abocats a aplaçar aquest somni a l’espera de l’arribada de temps de bonança.

Finalment ha arribat el dia. Tot i que la crisi continua donant alguns espeternecs, creiem que ja és hora de tornar a reunir-nos. De fet, la maquinaria ja s’ha posat en marxa i tenim fins i tot dates oficials de celebració. Ens plau anunciar-vos, així, que el III Congrés de Consultors d’Estructures tindrà lloc a la ciutat de Barcelona (Hotel Altimara, Carrer de Berruguete 126) els dies 3, 4 i 5 d’abril de 2019.

Han passat més de 10 anys, però ens mou l’ànim de recuperar la normalitat congressual prevista en els inicis, mantenint al ritme bianual dels nostres congressos. El propòsit pel qual impulsem la celebració d’aquest esdeveniment, a més, no ha canviat: volem continuar treballant per aconseguir la dignificació real de la professió del consultor d’estructures; una professió degradada i desapareguda en moltes ocasions darrere els projectes arquitectònics o en les oficines tècniques d’empreses fabricants de productes relacionats amb les estructures.

La vocació de la cita, per tant, contempla dos aspectes als quals no volem renunciar. D’una banda, la nostra feina contemplada des de la vessant tècnica de les estructures, especialment en el camp de l’edificació; d’altra des del disseny i la direcció d’obra de projectes estructurals. I és que la consultoria d’estructures requereix un nivell tècnic molt alt i actualitzat amb les novetats del sector. De fet, això ens porta a incloure en el programa diverses ponències de caràcter estrictament tècnic, a les quals no faltaran els professionals més reconeguts en el sector.

 

Socis Protectors

Des de l’ACE som conscients de la importància de comptar amb el suport dels Socis Protectors, sense la qual seria molt difícil aconseguir els nostres objectius. És per això que al congrés es preveu una presència especialment significativa de les empreses associades.

De fet, animem a tots els socis a participar de manera activa, amb la seva presència i amb les seves comunicacions i participacions en debats i taules rodones; estem convençuts què aquest congrés serà un punt i seguit capaç de deixar enrere la crisi. Entre tots podrem aconseguir-ho.

 

Període d’inscripció obert

Les persones que vulguin formalitzar la inscripció al congrés poden fer-ho omplint el butlletí d’inscripció que trobaran en aquest enllaç. En aquesta plana, a més, podreu conèixer les quotes d’inscripció i aquí, el programa preliminar del congrés.

Comunicacions

En aquest apartat podreu consultar tot allò relacionat amb les comunicacions que es poden enviar amb motiu de la celebració del Congrés, les quals seran avaluades pel Comitè Científic.

–> Condicions i enviament de comunicacions

 

Dates importants i allotjament

  • Inici del període d’inscripció i d’enviament de comunicacions: 20/9
  • Data límit de presentació d’abstracts: 31/10
  • Data d’admisió d’abstracts: 21/12
  • Data d’entrega de les comunicacions (ppt): 22/03
  • Les quotes d’allotjament a l’Hotel Alimara, seu del Congrés, es poden consultar aquí.

Més informació | acecongreso2019.com

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.