#MobileWorldCongress19 | Alguns dels avanços tecnològics adreçats als professionals de l’arquitectura i del disseny d’estructures

Unes ulleres de realitat mixta que permeten interactuar amb hologrames o un software que facilita la feina i el treball conjunt entre els professionals que participen a la fase de construcció d’una estructura i/o a la de la seva planificació d’obra

Barcelona acull una nova edició del Mobile World Congress, un dels seus congressos més esperats i que més atenció atrau internacionalment. La catorzena celebració del saló preveu superar els 107.000 assistents i generar un impacte econòmic de més de 470 milions d’euros; parlem de prop de 14.000 llocs de treball temporals, de 2.400 empreses expositores i de la participació de més de 200 països i regions.

Enarborant el lema “Intelligent Connectivity”, la connectivitat 5G està cridada a ser la gran protagonista d’aquesta edició, amb permís de la intel·ligència artificial (IA), l’Internet de les Coses (IdC) i les macrodades. També es donen lloc, però, altres avanços tecnològics, els quals afecten tots els diversos àmbits. Si ens centrem en les novetats relacionades amb els sectors de la construcció i de l’arquitectura, però, el que més ha cridat l’atenció aquests dies ha estat la presentació de les ulleres HoloLens2, de Microsoft.

Es tracta d’unes ulleres de realitat mixta destinades a arquitectes, enginyers, dissenyadors, etc. que permeten interactuar amb hologrames, fet que podria facilitar moltíssim les tasques i el dia a dia de tots aquells agents que intervenen en la construcció d’estructures; els professionals del sector ho tenen clar, la utilització de les HoloLens2 vinculada amb el BIM pot suposar un abans i un després per al sector de la construcció, tant pels enginyers com pels arquitectes.

Un dels objectius de les HoloLens 2 és estalviar costos a les empreses, evitant els desplaçaments físics en facilitar el treball conjunt entre tots els professionals implicats en un projecte. Diverses persones, cadascuna d’elles amb les seves ulleres, poden interactuar de manera col·laborativa, compartint de forma simultània els mateixos hologrames.

Es tracta d’un model d’APP que a més està obert a desenvolupadors externs, entre els quals es troba, per exemple, Bentley Systems, dissenyadors d’un software anomenat Synchro el qual està pensat per a professionals que desenvolupen infraestructura i arquitectura i també per a treballadors de la construcció i planificadors de projectes i d’obres. Funciona simulant la construcció i fent un seguiment d’aquesta; parlem de visualització en 360º i d’un plus d’interacció amb l’holograma, ja que hi ha possibilitat d’agafar objectes i canviar-los de lloc, per exemple.

Permet simular la construcció d’un edifici i la seqüenciació en el temps de tot el procés i visualitzar des de fora i des de dins, a gran escala o a petita escala.

Via | RTVE

Foto | Equipment World

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.