El proppassat dia 22 de setembre, a l’Aula Màster de la UPC (Campus Nord-BCN) es va fer la presentació de la “Guia CGE. Consultoria Geotècnica en edificació”. La Comissió de Geotècnia de l’ACE hi ha estat treballant més intensament al llarg dels darrers dos anys. Molts membres de la susdita comissió hi han fet aportacions. L’equip redactor (Sra. Clara Puy, Sr. Enric Capella i Sr. Josep Baquer) s’ha fet càrrec de l’orientació i de l’ordre dels continguts i de fixar-ne els objectius, i en definitiva de la redacció final del monogràfic.
Titulo explicativo de la sección
La jornada va ser un èxit atesa la bona acollida que va tenir. Uns vuitanta participants presencials, i una quarantena de participants telemàtics. Hi van assistir entre d’altres: el president del COLGEOCAT, el Sr. Ramon Perez; el president de ITEC, el Sr. Francisco Diéguez; representants de l’ICGC, el Sr. Jordi Ripoll i el Sr. Asier Losada; el responsable de l’àrea tècnica del CAATEEB, el Sr. Jordi Marrot; president d’ALAC, el Sr. Joan Massana.

Titulo explicativo de la sección
La Guia CGE es concep com un llibre de capçalera pel que fa a la geotècnia, de cara als agents del procés constructiu, des de la fase de concepció del projecte, de contractació dels serveis del Consultor de Geotècnia i del Consultor d’Estructures, fins a la fase d’entrada en servei de l’edifici.
La Guia CGE està organitzada en tres parts, cadascuna de les quals s’adreça a uns lectors preferents:
La primera part, el “Marc de referència” pensant en aquells tècnics i/o entitats que han de contractar els serveis del Consultor de Geotècnia.
La segona, “Geotècnia i estructura” orientada especialment de cara als tècnics de l’edificació. Bàsicament, per a aquells que projecten l’edifici.
La tercera, “Consultoria Geotècnica” adreçada als especialistes en geotècnia i als qui calculen i dissenyen l’estructura. Per tant, els Consultors de Geotècnia i els Consultors d’Estructures.
Atès que es tracta d’una guia, s’hi ha inclòs una sèrie de taules de consulta ràpida, que poden ajudar a facilitar el plantejament de l’abast dels estudis geotècnics que caldrà fer en les diverses fases del procés de projecte i de construcció de l’edifici.
L’edició d’aquesta guia ha estat possible gràcies al patrocini de les següents entitats:
