Notícia Presentació Guia CGE.

El proppassat dia 22 de setembre, a l’Aula Màster de la UPC (Campus Nord-BCN) es va fer la presentació de la “Guia CGE. Consultoria Geotècnica en edificació”. La Comissió de Geotècnia de l’ACE hi ha estat treballant més intensament al llarg dels darrers dos anys. Molts membres de la susdita comissió hi han fet aportacions. L’equip redactor (Sra. Clara Puy, Sr. Enric Capella i Sr. Josep Baquer) s’ha fet càrrec de l’orientació i de l’ordre dels continguts i de fixar-ne els objectius, i en definitiva de la redacció final del monogràfic.

Titulo explicativo de la sección

La jornada va ser un èxit atesa la bona acollida que va tenir. Uns vuitanta participants presencials, i una quarantena de participants telemàtics. Hi van assistir entre d’altres: el president del COLGEOCAT, el Sr. Ramon Perez; el president de ITEC, el Sr. Francisco Diéguez; representants de l’ICGC, el Sr. Jordi Ripoll i el Sr. Asier Losada; el responsable de l’àrea tècnica del CAATEEB, el Sr. Jordi Marrot; president d’ALAC, el Sr. Joan Massana.

texto información de la imagen

Titulo explicativo de la sección

La Guia CGE es concep com un llibre de capçalera pel que fa a la geotècnia, de cara als agents del procés constructiu, des de la fase de concepció del projecte, de contractació dels serveis del Consultor de Geotècnia i del Consultor d’Estructures, fins a la fase d’entrada en servei de l’edifici.
La Guia CGE està organitzada en tres parts, cadascuna de les quals s’adreça a uns lectors preferents:

La primera part, el “Marc de referència” pensant en aquells tècnics i/o entitats que han de contractar els serveis del Consultor de Geotècnia.

La segona, “Geotècnia i estructura” orientada especialment de cara als tècnics de l’edificació. Bàsicament, per a aquells que projecten l’edifici.

La tercera, “Consultoria Geotècnica” adreçada als especialistes en geotècnia i als qui calculen i dissenyen l’estructura. Per tant, els Consultors de Geotècnia i els Consultors d’Estructures.

Atès que es tracta d’una guia, s’hi ha inclòs una sèrie de taules de consulta ràpida, que poden ajudar a facilitar el plantejament de l’abast dels estudis geotècnics que caldrà fer en les diverses fases del procés de projecte i de construcció de l’edifici.

L’edició d’aquesta guia ha estat possible gràcies al patrocini de les següents entitats:

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.