Nous ajuts a la rehabilitació per reduir el consum energètic dels edificis

El Consorci Metropolità de l’Habitatge obre una convocatòria d’ajuts per a la redacció de projectes de rehabilitació d’edificis

Aquesta vegada, a diferència de les anteriors convocatòries, els ajuts no van destinats a subvencionar el cost de les obres de rehabilitació d’edificis, sinó a la redacció de projectes y altres documentes de caràcter tècnic.

Parlem dels nous ajuts per a la rehabilitació impulsats pel Consorci Metropolità de l’Habitatge, una convocatòria de subvencions dirigida especialment a les comunitats de propietaris i impulsada amb l’objectiu de promoure  la rehabilitació per a la reducció del consum energètic dels edificis.

La necessitat de reduir les emissions de CO2 porta implícita la necessitat de transformar el parc d’edificis amb criteris de sostenibilitat mediambiental de forma que es minimitzi el consum energètic dels edificis existents”. Aquest és un dels arguments que justifiquen la posada en marxa de la mesura, convocatòria que, per cert, s’obre el pròxim dilluns 20 de gener.

El Consorci vol impulsar també amb aquest projecte un salt qualitatiu en la rehabilitació, amb actuacions més ambicioses que vagin més enllà dels treballs de manteniment i reparació. Es destaca, a més, el paper dels tècnics, ja que es vol que les comunitats tinguin l’assessorament tècnic més adequat i puguin conèixer totes les possibilitats de millora que es poden dur a terme per millorar energèticament els edificis.

Se subvenciona, així, la redacció dels projectes d’actuacions integrals de rehabilitació en edificis existents de tipologia residencial col·lectiva i que comportin una actuació global.

Tot i que el termini per presentar les sol·licituds s’obre el 20 de gener i finalitza el 31 de desembre del 2020, es pot tancar l’admissió de sol·licituds amb antelació si s’esgota la dotació pressupostària.

Més informació: Consorci Metropolità de l’Habitatge

Via: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.