Nova convocatòria d’ajudes a la rehabilitació energètica d’edificis

A través de l’IDAE, el Ministeri d’Energia destina 125,6 milions d’euros en ajudes a la rehabilitació energètica d’edificis (PAREER II)

La renovació urbana, l’estalvi energètic i l’accessibilitat són alguns dels pilars sobre els quals se sustenten les accions del Govern pel que fa a la millora de l’habitatge de cara als pròxims anys. En el marc d’aquestes accions també es contempla la promoció de la rehabilitació amb criteris de sostenibilitat, amb el propòsit d’igualar les xifres d’Espanya en aquest tipus d’edificació davant a altres països europeus.

Amb aquest escenari, destaca la nova convocatòria d’ajudes destinades a projectes de rehabilitació energètica d’edificis, dotada amb 125,6 milions d’euros i publicada ahir al BOE. La mesura s’impulsa amb l’objectiu de fomentar accions encaminades a la reducció de les emissions de CO2 i del consum d’energia final dels edificis, fet que s’aconsegueix mitjançant:

  • La millora de la eficiència energètica en l’envolupant tèrmica
  • La millora de la eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació
  • La substitució d’energia convencional per energia solar tèrmica
  • La substitució d’energia convencional per energia geotèrmica

Es valoraran les accions tenint en compte que aquestes aconsegueixin una millora de la qualificació energètica total de l’edifici en almenys una lletra, d’acord amb l’escala d’emissions de diòxid de carboni (kg CO2/m2 any) i respecte a la qualificació energètica inicial de l’edifici.

Qui pot beneficiar-se de les ajudes del programa?

  • Propietaris d’edificis existents destinats a qualsevol ús, amb personalitat jurídica pública o privada
  • Les comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris d’edificis residencials, constituïdes amb propietat horitzontal
  • Empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis
  • Empreses de serveis energètics

Per conèixer la tipologia i quantia de les ajudes, així com per sol·licitar-les, els interessats hauran de consultar la web de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE), on s’habilitarà una aplicació informàtica per a la gestió d’aquest tràmit.

Cal destacar que el programa d’ajudes, impulsades pel Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, prové del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, amb la col·laboració del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Alhora, es tracta d’una iniciativa emmarcada dins del Pla Nacional d’Acció d’Eficiència Energètica 2014-2020.

Via | IDAE 

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.