Per una cultura comuna del risc sísmic

POCRISC “Per una cultura comuna de risc sísmic”

 

 

 

 

L’ACE participa al projecte POCRISC “Per una cultura comuna del risc sísmic “.

El projecte té una durada de tres anys i s’emmarca dins del programa de cooperació territorial INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre els tres països. El projecte está cofinanciat per els Fondos FEDER Interreg 2014-2020 de la Comisió Europea.

 

POCRISC es basa en els últims desenvolupaments fets a França i en accions com la zonació sísmica dels Pirineus Orientals  (BRGM) i de Catalunya (ICGC). Capitalitza els resultats del projecte SISSPyr (INTERREG IVA POCTEFA), basant-se als seus resultats per oferir serveis d’informació sísmica detallada a nivell municipal en cas de crisi.

Els resultats del projecte POCRISC contribuiran a contestar algunes de les àrees principals del plan europeu d’acció per a la implementació del marc de Sendai per a la reducció de riscs:

 • “Promoure el coneixement de risc”: Estretament relacionat amb l’objectiu principal del projecte, que és promoure una cultura comuna davant el risc sísmic als Pirineus. Difusió automàtica d’escenaris de dany als gestors de l’emergència ajudaran a difondre i millorar el coneixement del risc sísmic a les zones d’estudi. Eina d’avaluació del dany post sísmic per a telèfons intel·ligents  que permetrà calibrar les metodologies per a l’estimació del dany.
 • “Un enfoc de tota la societat a la gestió de risc de catàstrofes”: Les guies per a la identificació i reducció de la vulnerabilitat com a mesures educatives pels professionals de la construcció per tal d’ajudar a reduir el risc sísmica de les zones d’estudi. A més a més, la implantació d’eines desenvolupades per facilitar la gestió del risc ajudarà a la realització dels exercici de crisi transfronterera.
 • “Recolzar el desenvolupament d’un enfocament integral de gestió de risc de desastres”: Els exercicis de crisi proposats, fomentaran la col·laboració transfronterera i l’enfoc integral la gestió de la crisi sísmica.

El programa POCRISC s’emmarca implicant el conjunt de les parts interessades: governs estatals i regionals, municipis, professionals de la construcció, associacions, organitzacions científiques, particulars, …

A més a més, les estratègies regionals promouen la fortalesa cap a la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació. POCRISC compleix aquest objectiu: i) desenvolupament d’una xarxa de competències tècniques i científiques transnacional i ii) eines innovadores basades a les noves tecnologies.

 

Aquest projecte aprofita els resultats d’anteriors projectes europeus relacionats amb el risc sísmic, tals com RISK-UE FP5 (Mètodes avançats per a l’avaluació del risc sísmic), ISARD INTERREG (Información Regional Sísmica Automática), SISPyr POCTEFA (Sistema de Información sísmica de los Pirineos) o NERIES FP6 o TOPO-IBERIA. D’aquest projectes s’aprofiten, entre d’altres, les metodologies per a l’avaluació del la vulnerabilitat i del dany sísmic a nivell regional, i l’eina, ShakeMap, que genera automàticament mapes del moviment del terra.

 

Les accions del projecte són: A0 Preparació, A1 Gestió tècnica i financera, A2 Comunicació, A3 Preparació a la crisi sísmica, A4 Mesures de reducció de la vulnerabilitat de la construcció, A5 Gestió de crisi: intervencions post sísmiques.

POCRISC de forma gráfica

 • Títol: POCRISC “Per una cultura comuna del risc sísmic”

 • Instrument:Fondo FEDER POCTEFA 2014-2020
 • Financiació:579.769,53 €
 • Contribució CE:021.965,44 €
 • Durada:36 meses
 • Data d’inici:1 de gener de 2018
 • Data termini: 1 de gener de 2022
 • Consorci:10 socis de 3 països i 6 entitats involucrades
 • Coordinació projecte:Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
 • Lloc web oficial del projecte: https://pocrisc.eu/ca

 

Programa de cooperación territorial
INTERREG V-A Espanya-França-Andorra
[Fondo FEDER POCTEFA EFA158/16]

Participants

Associats

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.