Polèmica restauració d’un tram de la Gran Muralla xinesa

El cas de l’Ecce Homo aragonès es queda en res al costat de la polèmica que ha causat la restauració d’un tram de la icònica i quilomètrica Gran Muralla xinesa. Símbol d’orgull nacional a Xina i patrimoni protegit per la UNESCO, l’antiga fortificació està en boca de tots aquesta setmana. “Sacrilegi”, “nyap” o “la pitjor restauració del món” són alguns dels qualificatius amb els quals s’han referit centenars de persones als treballs de rehabilitació duts a terme en un tram, pavimentat amb ciment, de la longeva edificació. 

Encara que la rehabilitació es va dur a terme fa un parell d’anys, i davant el perill d’enfonsament que s’acusava sobre la zona, no ha estat fins fa uns dies que s’ha posat el crit al cel; nombroses fotografies de la restauració han estat publicades en Weibo, una xarxa social xinesa, acompanyades de dures crítiques. Tal ha estat la indignació popular que fins i tot les autoritats xineses han decidit obrir una investigació per depurar responsabilitats i determinar els possibles danys causats en la icona històrica i arquitectònica més gran del país.

El xoc estètic és innegable i poc rastre queda de la bellesa desigual de la relíquia cultural, sobre la qual s’ha abocat una mescla de materials de sorra, calç i ciment.

Via | Diari El Mundo i Foto El País

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.