S’aprova l’IVA reduït (4%) a les publicacions digitals

El Govern dóna llum verada a la reducció de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) dels llibres electrònics i de la premsa i publicacions generals. Es baixa del 21% al 4%, fet que fa que aquest tipus de productes tinguin el mateix IVA que els llibres físics.

Avui se celebra el Dia del Llibre i la Diada de Sant Jordi, un dia molt especial que, enguany, trobarem a faltar com mai. Ni els carrers fan olor de roses ni hi ha cues a les llibreries i paradetes; es podria caminar per les rambles si ens trobéssim en unes altres circumstàncies… El consol ens queda que, un cop puguem celebrar-lo, ho gaudirem com mai.

I precisament coincidint amb la festivitat del llibre entra en vigor una mesura relacionada amb la cultura i amb el llibre i les publicacions digitals. Ahir es publicava al BOE la decisió del Govern d’aplicar el 4% de l’IVA a totes les publicacions en format digital; això fa referència a llibres, revistes, diaris, etc.

A l’Associació de Consultors d’Estructures sabem que molts professionals i entitats del nostres sector es dediquen a compartir els seus coneixements i la seva saviesa editant aquest tipus de productes, per això considerem que aquesta és una molt bona noticia i d’interès pels nostres associats.

Per tal que el canvi es faci efectiu en tota la cadena comercial, les editorials i els auto-editors han d’actualitzar les dades dels seus llibres a la plataforma, comunicant el preu de venda al públic dels productes que es veuen afectats. És imprescindible que siguin les editorials i els auto-editors qui portin a terme aquesta actualització de preus a la plataforma -fins i tot si decideixen mantenir el PVP, ja que és decisió exclusiva seva establir com afecta el canvi de tipus impositiu al preu final.

Es tracta d’una reivindicació del sector que venia fent-se des de fa temps i que finalment ha estat atesa; el president de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya, Miguel Barrero, ha assegurat que “es tracta d’una mesura ja conquistada en les institucions europees i que encara no s’havia traslladat a Espanya. La considerem molt positiva perquè pot incentivar el consum del llibre digital, així com el desenvolupament digital en l’àmbit del llibre educatiu”. Els editors donen, per tant, la benvinguda a aquesta mesura.

Via i més informació | ABCAgència de l’ISBN

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.