Sèrie Guies Eurocodis | Guia pel projecte de cimentacions en obres de carretera amb Eurocodi 7: Cimentacions superficials

La Guia pel projecte de cimentacions en obres de carretera amb Eurocodi 7: Cimentacions superficials constitueix la segona part d’un document d’ajuda publicat recentment pel Ministeri de Foment amb la intenció de facilitar als professionals dedicats a les estructures l’ús i la interpretació de l’Eurocodi 7 pel que fa als projectes geotècnics d’obres de carreteres.

Procedeix a la Guia pel projecte de cimentacions en obres de carretera amb Eurocodi 7: Bases el projecte geotècnic i forma part de la Sèrie Guies Eurocodis, un recull impulsat amb l’objectiu de dotar a la comunitat tècnica espanyola d’un coneixement més profund dels diferents Eurocodis estructurals aprovats pel Comitè Europeu de Normalització (CEN).

El document sorgeix fruit de l’estreta col•laboració entre un equip format per especialistes en geotècnia i en estructures i ha estat redactat amb dues premisses bàsiques: assumir íntegrament la filosofia de l’ec7 i les bases pel projecte geotècnic establertes en aquesta norma, d’una banda, i incloure procediments i formulacions allà on l’ec7 planteja únicament principis per disposar així d’un document autosuficient en la mesura del que és possible, sempre mantenint una estricta coherència amb l’Eurocodi 7, per l’altra.

La guia explica i complementa el Capítol 6 “Cimentacions superficials”, de UNE-EN 1997-1, tot i que per això s’inclouen també explicacions relatives a altres capítols i annexos de la mateixa norma, a la Part 2 del mateix Eurocodi, així com a UNE-EN 1990, Bases de càlcul estructural.

Sobre l’Eurocodi 7, cal afegir que tracta els aspectes geotècnics del projecte d’estructures, d’edificació i obra civil, establint les regles per determinar les accions geotècniques, així com el plantejament de les comprovacions.

El document està disponible per a consulta i descàrrega, de manera gratuïta, aquí.

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.