La Setmana de la Rehabilitació tindrà lloc del 20 al 24 de novembre 2017 amb la premissa de defensar la rehabilitació com eina indispensable per millorar l’eficiència i la qualitat de vida dels ciutadans i regenerar la imatge, la convivència i la cohesió social dels barris, pobles i ciutats, facilitant la generació de llocs de treball de proximitat i l’accés a un habitatge digne.
La jornada tractarà tots aquests temes perquè són els grans reptes que té el nostre país per als propers anys. És per això que la rehabilitació no consisteix només a mantenir i conservar adequadament el nostre teixit urbà i arquitectònic.
També es donarà veu a altres temes relacionats amb el model estratègic del nostre entorn on es prioritza l’economia circular, la lluita contra el canvi climàtic, la transició energètica i les polítiques d’habitatge. La sostenibilitat marca el camí a seguir, la tecnologia aporta els mitjans per implantar-ho i la rehabilitació es converteix en l’objectiu que permet obtenir els millors resultats perquè s’aplica en la part del territori ja edificat.
Aquí podeu trobar les jornades que s’han programat a l’edició d’enguany. Destaquem amb especial interès les impartides per professionals amb lligams amb l’Associació de Consultors d’Estructures.
- Dimarts 21. PROFESSIÓ Palau Robert (Sala Cotxeres)
Intervencions i actuacions per conservar i millorar el parc edificat. Eines i exemples
11:00 La ITE-ACE sistema de pre-diagnosi d’estructures. Enric Herèdia. Arquitecte tècnic. Associació de consultors d’Estructures-ACE.
- Dijous 23. TRADICIÓ I INNOVACIÓ CAATEEB (Sala d’actes)
Cobertes, estructures i instal·lacions
11:00 Fibra de carboni FRP per reforç de formigó estructural. Josep Baquer, arquitecte tècnic. Membre de l’ACE.
Totes les jornades son gratuïtes, però cal inscripció prèvia a www.rehabilita.cat. Es duran a terme a les següents localitzacions:
- Palau Robert: Passeig de Gràcia 107, Barcelona
- CAATEEB: Carrer Bon Pastor 5, Barcelona
- Museu Cultures del Món: Carrer Montcada 12-14, Barcelona