Sobre la rehabilitació del paraigües de Pola de Siero (Astúries), projecte premiat en la V edició dels Premis ACE

Gabriel Ortín, Director d’Assistència Tècnica de Mapei Spain, entrevista a Robert Brufau, arquitecte responsable de la rehabilitació

Robert Brufau, Antonio Aguado de Cea, Jordi Payola i Albert de la Fuente conformen l’equip tècnic que va rehabilitar, entre el 2016 i el 2018, el paraigües de Pola de Siero, a Astúries, un extraordinari edifici d’estructura octogonal el qual requeria una intervenció urgent des de fa anys; el projecte de consolidació del paraigües va estar premiat a la darrera edició dels Premis ACE, organitzats per l’Associació de Consultors d’Estructures.

Tot i que l’obra de l’enginyer riojà Ildefonso Sánchez del Río ja va afrontar processos de rehabilitació l’any 1990, i de la mà de l’enginyer Aníbal Pérez, l’estructura presentava greus problemes que posaven de manifest la necessitat urgent d’emprendre un projecte de reforç de l’estructura. El projecte de rehabilitació arribava fa uns anys a l’Ajuntament de Pola de la ma de Robert Brufau, reputada figura dins del sector i venerat professor, qui va escollir rodejar-se d’altres grans professionals com Antonio Aguado de Cea, Jordi Payola o Albert de la Fuente.

L’objectiu era aconseguir la consolidació d’un edifici que és 100% estructura per fer-lo més estable davant el vent del nord, culpable en bona part de la seva degradació, i millorar les condiciones generals de l’estructura.

Si voleu conèixer més detalls sobre el projecte, com va acabar en mans de Brufau i altres aspectes relacionats amb la rehabilitació d’aquesta impressionant estructura, no us podeu perdre l’entrevista que Mapei Spain ha realitzat recentment a l’arquitecte: “Amb l’equip d’enginyeria vam plantejar que havíem de comptar amb una empresa puntera en temes de materials especials, com Mapei”, afirma en el text Brufau, qui assegura a més estar molt satisfet amb el treball de l’equip i amb la col·laboració de l’empresa en el projecte.

Aquí podeu llegir l’entrevista sencera, molt interessant!

Via | Concretonline / Picture Jordi Payola Arquitectura – Enginyeria

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.