Tutorial: Com afrontar una gran rehabilitació estructural? (Cas real)

A l’hora d’afrontar la rehabilitació estructural d’un edifici o d’un complex d’edificis, és necessari tenir en compte una sèrie de factors. Els professionals dedicats a la consultoria d’estructures trobaran en el document audiovisual adjuntat a continuació, per tant, una eina molt útil per al desenvolupament de la seva activitat.

Es tracta d’un tutorial, elaborat pel Carles Romea i el Laureà Mir, a través del qual es mostren les dificultats que s’han de resoldre en els projectes de grans actuacions de rehabilitació estructural. Per l’elaboració del material es parteix, de fet, d’un cas real: el de la construcció del Centre Experimental per a la Producció Audiovisual MAGIAL, a Lleida.

En el document multimèdia s’explica com es va enfocar l’avaluació prèvia de l’edifici existent (una antiga caserna militar dels anys 40-, quines tècniques d’anàlisi estructural es van utilitzar i què sistemes constructius i estructurals es van emprar per convertir l’espai en el modern centre de producció audiovisual que avui dia és.

Cal destacar que aquest material es crea en el marc de la celebració del Màster en Estructures d’Edificació: Rehabilitació i Patologia, una formació impulsada per Zigurat e-Learning i l’Associació de Consultors d’Estructures, acreditada alhora per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Trobareu el video-turorial a continuació:

Via | Canal de Youtube de Zigurat e-Learning
Més informació sobre el projecte | Pich Architecs
Crèdits foto | Jofre Instalaciones

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.