Els actius no residencials impulsen la inversió immobiliària al tancament de 2016

D’acord amb un estudi elaborat per la consultora JLL, entre els mesos de gener i desembre de 2016, la inversió immobiliària a Espanya ha aconseguit una xifra de 8.757 milions d’euros en compres en actiu, una dada que, si bé s’allunya dels històrics resultats del 2015, no deixa de ser significatiu -es tracta de la segona xifra més alta de la dècada-.

Cal tenir en compte que al tancament de 2015 el mercat immobiliari va aconseguir xifres mai vistes, amb un volum d’inversió superior als 9.400 milions d’euros, gràcies a la irrupció de fons internacionals i a la consolidació de les Socimis.

La major diferència entre la situació del mercat immobiliari en 2015 i l’any que acabem de tancar la trobem, però, en el tipus d’inversió que s’ha realitzat; són els actius no residencials -oficines, locals, hotels- els que s’han situat en el punt de mira dels compradors. Entre les grans operacions comercials, de fet, destaquen la compra de la Torre Foster, a les mans de Amancio Ortega, i del Parc Adequa, per Merlin Properties.

Precisament aquestes dues adquisicions van animar a la inversió en oficines, la qual ha estat molt positiva i ha aconseguit un volument alt i d’acord amb un mercat madur. “Si hi hagués més producte d’oficines disponible que respongués a les necessitats dels inversors, veuríem més operacions de compra”, afirma I.Glaindo, directora de Research de JLL.

Quant a la inversió retail -establiments comercials-, el mercat es manté estable, amb amb prou feines una caiguda del 3%. Una mica més destacable és el descens experimentat en la venda d’hotels, doncs la inversió ha perdut prop de 600 milions respecte a l’exercici de l’any anterior.

Via i més informació | Diari Expansion

Publicitat

Més noticies

JOSÉ CALAVERA RUIZ (1931-2023) Després de comunicar-me la trista notícia de la seva mort als 91 anys, m’han demanat que escrigui unes línies sobre José Calavera Ruiz (Melilla, 23 d’octubre 1931-Madrid 25 d’agost 2023). Unes línies… difícil d’una persona tan prolífica i multifacètica. A l’àmbit acreditatiu resumiríem dient que…
La guia, eminentment pràctica, pretén ser d’utilitat de cara tant a la redacció de projectes de fonamentacions i contencions, com de cara a l’execució i direcció d’obres, on interaccionen l’estructura i el terreny. Però també s’ha redactat pensant en els promotors, equips i tallers d’arquitectura. Aquesta guia ha estat fruit de la feina…
La consultoria d’estructures no pot ser aliena al més important repte que la nostra civilització té al davant: aconseguir aturar l’espiral que ens aboca a un planeta inhabitable en poques dècades. La situació actual d’emergència climàtica ens obliga a plantejar profunds canvis en la nostra forma de viure, de…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.