Enginyeria estructural, solucions per a l’edificació civil i residencial i molt més

Les ponències i conferències celebrades a l’stand de l’ACE a #Construmat2017

Solucions d’enginyeria d’encofrats per a estructures d’obra civil i d’edificació residencial; consells per resoldre petits estintolaments de parets de càrrega en edificis d’habitatges; nous forjats de xapa colaborant o forjats de poliestirè amb protecció davant el foc; perspectives de futur de l’enginyeria estructural; recomanacions per a la reparació, el reforç i la protecció del formigó en obres civils; projectes de fonamentacions per a edificacions i ponts; tecnología OPEN BIM i molt més. Si bé la programació d’activitats organitzada per l’Associació de Consultors d’Estructures durant la seva participació al saló Barcelona Building Construmat 2017 ha destacat per la seva àmplia varietat de continguts, totes han tingut un denominador comú: les estructures.

Durant més de quatre dies, l’stand de l’ACE i dels vuit co-expositors que l’acompanyaven a Construmat ha estat un no parar; un no parar de coneixements, de solucions per a l’edificació i de noves eines dissenyades per facilitar el dia a dia de tots aquells agents vinculats al sector de la construcció. Gairebé una vintena de ponències oferides per especialistes en diferents àmbits i celebrades en un lloc d’excepció: una petita aula de conferències per la qual han passat més d’un centenar d’assistents, àvids per conèixer tot el que l’ACE i els seus associats poden oferir-los.

A continuació us deixem amb algunes fotografies que resumeixen l’esdevenir de la participació de l’Associació en aquesta important fira, una de les cites més esperades pels professionals i per les empreses dedicades a la construcció i en la qual s’ha evidenciat la gradual millora experimentada pel sector després de la crisi de fa uns anys; una recuperació que es recolza, sobretot, en la innovació i en les noves tecnologies com a motor de canvi. PEr cert, anirem penjant al nostre web els vídeos i el material fet servir durant les conferències; estigueu atents!

La tecnologia Open #BIM de CYPE permet la coordinació i col·laboració dels diferents agents vinculats a un mateix projecte d’edificació, fent-ho en temps real i integrant el conjunt de resultats en la plataforma BIMserver.center. Centralització de fitxers i permisos, traçabilitat, control de canvis, accés des de diferents dispositius… Aquests són alguns dels avantatges que ofereix aquesta eina d’acord amb el que van aprendre de la mà de Ricard Guitart, de CYPE Ingenieros, durant la ponència “Interoperabilidad REVIT y CYPECAD: OPEN BIM”.

Afectació, extensió, responsabilitat de l’element, conseqüència de la fallada, ocurrència, evolució, fiabilitat del mecanisme, estabilització de la lesió, coneixement de causes i visibilitat. Aquests són alguns dels factors determinants a l’hora d’avaluar una deficiència i decidir, en conseqüència, quines actuacions cal prendre. Un petit resum de tot el que hem après a la ponència “ITE (Inspecció Tècnica d’Edificacions) intel·ligent: Com qualificar les deficiències” a càrrec de l’Enric Heredia i d’en Josep Baquer.

L’enginyer Edinson Guanchez, consultor en geotècnia i estructures i especialista en fonaments, ens parlà sobre  l’ús i les aplicacions del software GEO5, dissenyat per resoldre problemes geotècnics amb precisió i rapidesa, tot facilitant la verificació de l’estructura amb tots els enfocaments necessaris. Més informació a Sísmica Adiestramiento.

La segona jornada de l’ACE a Construmat engegà amb força i amb èxit d’assistència, de la mà d’ ARPHO, l’Associació de Reparació, Reforç i Protecció del Formigó. Javier Suárez, de BASF Agro i Daniel Ruiz, de Parex Group Construction Products, ens van donar algunes recomanacions en matèria de reparació, reforç i protecció del formigó en obres civils i edificacions; aquestes es recullen a les guies “Guía de Obra Civil” i “Guía de Edificación”, les quals ens van presentar. Tot seguit, vam celebrar una taula rodona, a la qual van sumar-se el Jorge Blasco i el Xavier Falguera, de l’ACE.

Quines perspectives de futur hi ha en el camp de l’enginyeria estructural? Entorn d’aquesta qüestió va tractar la ponència d’en David Garcia Carrera, de BisStructures i President de l’Associació de Consultors d’Estructures. La cita, celebrada al nostre stand a Construmat, va estar tot un èxit!

En Miquel Ferrer (#UPC) i en José Ramón Poza (d’Europerfil) van estar els encarregats de presentar-nos la ponència “Nuevo forjado colaborante: adiós a las embuticiones”.

En Carlos Torres del Rosario, dissenyador industrial especialista en aplicacions d’EPS en obra civil, ens va presentar la solució al Poliestireno davant del foc de Knauf Industries; va estar a la ponència “Forjados de poliestireno con protección fuego”.

Fa uns mesos vam saber que el guardó mundial més important dins l’àmbit de l’arquitectura, el prestigiós premi Pritzker, havia estat concedit enguany a l’estudi català RCR Arquitectes. Els consultors d’estructures Antoni Blázquez i Lluís Guanter, de Blázquez Guanter SLP i socis de l’ACE, mantenen una estreta col·laboració des de fa anys amb els arquitectes i han treballat, des de la vessant estructural, en molts dels seus projectes. L’Antoni Blàzquez ens va parlar d’aquest treball conjunt a la ponència “Les estructures de les obres de RCR Arquitectes”.

La ponència de l’enginyer i consultor d’estructures Laureà Miró, sobre com resoldre petits estintolaments de parets de càrrega en edificis d’habitatges, es va emetre en directe des del Facebook de Zigurat Global Institute of Technology i des del de l’ACE. Ja porta més de 7.000 visualitzacions! (la podeu visionar a la pàgina de Facebook de l’ACE).

La Dra. Arquitecta Marta Recasens tancà el cicle de conferències explicant-nos les solucions d’enginyeria d’encofrats per a estructures tant d’obra civil com d’edificació residencial d’Alsina Formwork Engineering.

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.