Japó tindrà l’edifici de fusta més alt del món

La construcció sostenible amb materials com la fusta comença a prendre embranzida

La societat està girant la mirada cada cop més cap a la sostenibilitat, tendència que al món de la construcció i de la rehabilitació d’edificis no n’és pas una excepció. La construcció sostenible amb materials com la fusta, de fet, ha esdevingut una aposta creixent entre els professionals dedicats a l’arquitectura, l’interiorisme, l’engineria, etc., els quals veuen en la fusta un material amb el potencial suficient a l’hora d’aportar soluciones constructives eficients que alhora respectin el medi ambient.

L’arquitecte Alex de Rijke afirmava: “El segle XIV va ser el segle del ferro; el XX, el del formigó. El segle XXI serà el de la fusta”. I potser no s’equivocava. Sense anar més juny, d’aquí a uns anys el Japó tindrà una torre de 350 metres d’alçada feta de fusta. I és que el país nipó vol revolucionar l’arquitectura contemporània construint el gratacel de fusta més alt del món. Ho aconseguirà? Caldrà esperar per comprovar-ho, ja que pel moment l’obra està prevista que finalitzi l’any 2041.

Pel que fa al projecte, al darrere trobem la companyia Sumotomo Forestry, el major fabricant de fusta japonès. Amb 70 plantes, l’edifici estarà fet d’un 90% de fusta i d’un 10% restant d’acer, material empleat per controlar les vibracions dels tremolors. Amb un cost d’uns 4.533 milions d’euros, la construcció albergarà apartaments, oficines i botigues envoltats de cascades d’aigua i fullatge a l’interior i suposarà “convertir les ciutats en boscos”, d’acord amb el comunicat de Sumotomo Forestry.

En relació a l’augment de la demanda de fusta, els responsables del projecte afirmen que això no danya el medi ambient i que, de fet, és una forma de revitalitzar els boscos; el govern nipó, a més, va aprovar fa uns anys una llei en què s’impulsava la promoció de la fusta en la construcció d’edificis públics.

Cal destacar que, en veure’s finalitzat, l’edifici serà el més alt construït amb fusta en tot el món. Fins aleshores, només disposen de construccions similars al Canadà, amb l’edifici Brock Commons Tallwood (residència d’estudiants de 18 pisos, amb 53m d’alçada), i a Chicago, on actualment s’està construint una torre de fusta de 244 metres d’alçada.

Via | El País

Informació relacionada | El paper de la fusta en el món de la construcció

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.