Repunt del sector immobiliari d’obra nova a Barcelona

L’obra d’habitatge nou repunta amb molta força a Barcelona, ciutat en la qual s’han concedit, des de gener a juliol de 2016, un total de 639 llicències per construir cases, segons dades del Ministeri de Foment. Es tracta d’una xifra positiva, doncs registra un creixement del 40% si ho comparem amb el mateix període de 2015; l’increment, a més, reflecteix que, per primera vegada en 10 anys, se supera la xifra d’habitatges acabats.

En relació a les zones en les quals s’estan construint nous habitatges, cal destacar que l’increment se situa en barris com Les Corts, Sants-Montjuïc, Gràcia i Guinardó, zones perimetrals de l’Eixample; això es deu a la falta de sòl que fa escassejar l’oferta al centre de la Ciutat Comtal. Si parlem de grans promocions d’obra nova, però, hem de traslladar-nos a les zones perifèriques de l’àrea metropolitana, com Badalona, L’Hospitalet de Llobregat i Cornellà.

Cal destacar, d’altra banda, l’increment de les obres de rehabilitació que estan tenint lloc en zones més cèntriques; Ciutat Vella, Eixample i Gràcia són zones en les quals, en molts casos, la protecció de les façanes d’edificis no permeten actuacions d’obra nova, però sí que ho fan de rehabilitació.

Vía | El Mundo
Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.