Sobre la implementació del BIM en el desenvolupament de projectes d’estructures d’edificació

El BIM és una nova metodologia dins l’àmbit de la construcció que ha arribat per a quedar-se. No és el futur, ja és el present“. Amb aquesta categòrica afirmació parla Miquel Rodríguez Niedenführ, Enginyer de Camins, Canals i Ports i Professor de l’Escola d’Enginyers de Barcelona, sobre la utilització d’aquesta tecnologia i sobre els beneficis que comporta el seu ús actualment pel desenvolupament de projectes d’estructures d’edificació i obra civil.

L’adopció del BIM suposa una millora en el desenvolupament de projectes d’estructures gràcies a un major rendiment de la producció, al control de la documentació i de la informació i a l’increment que proporciona el seu ús en relació a la qualitat del producte realitzat. Tot i així, al nostre país aquesta tecnologia encara està poc estesa.

Per a implementar BIM de forma satisfactòria cal que es tingui una visió d’implantar-lo al 100% de la producció. És a dir, encara hi ha alguns professionals que el fan servir només en aquells projectes on és un requisit fer-ho“, afirma Rodríguez Niedenführ. Així doncs, si l’ús del BIM és beneficiós, per què no utilitzar-lo en tots els projectes independentment de si és o no obligatori fer-ho? Entorn d’aquest interrogant gira l’article Implementación BIM en el desarrollo de proyectos de estructuras de edificación, inclòs al darrer número publicat de la revista Quaderns d’Estructures, editada per l’ACE.

Es tracta d’un text a través del qual s’ofereixen una sèrie de consells a l’hora de realitzar l’adopció BIM en un despatx de consultoria estructural i en el qual, a més, s’enumeren quins avantatges obtindran els professionals al fer-ho. “Per portar a terme amb èxit la implementació s’haurà de seguir un procés que no causi moltes interferències en la producció del despatx […] L’ús d’aquesta tecnologia és de gran profit i garanteix processos de treball amb menys errors i de major qualitat de producció, a més de suposar un gran avanç pel que fa al control del projecte en les fases de disseny i d’obra“, sosté Rodríguez Niedenführ.

Us recomanem encaridament la lectura d’aquests apunts, els quals trobareu al número 56 de la revista editada per l’Associació de Consultors d’Estructures. Encara no t’has subscrit? Fes-ho aquí. Si ja ets soci de l’ACE, a través d’aquest enllaç tindràs accés al material.

Publicitat

Més noticies

L’Associació de Consultors d’Estructures (ACE) ha reunit a especialistes de primer nivell amb l’objectiu d’oferir un curs d’estructures davant l’incendi Presentació del curs “Estructures davant l’incendi. ACE” L’estudi del foc i la seva influència a les estructures és un tema generalment poc explicat a les universitats. En el moment…
Us informem que tornem a estar presents a la nova edició de Construmat, aquest any serà els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Gran Via. Visita’ns a l’estand C45, estarem amb la companyia dels socis protectors: Cecam – Cype – Geosec – Herms –…
L’Associació de Consultors d’Estructures convoca la VI edició dels PREMIS ACE, un certamen impulsat amb el propòsit de reconèixer la millor estructura projectada i realitzada durant els darrers quatre anys. Dirigits a qualsevol persona, equip o empresa de l’àmbit professional o empresarial. Els premis contemplen tres tipus de reconeixements:…

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.