Afectació de l’aigua en les estructures

Reconeixement i classificació de deficiències estructurals provocades per la presència de l’aigua (apunts)

L’Associació de Consultors d’Estructures està oferint aquests dies una formació adreçada als professionals de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i relacionada amb l’afectació de l’aigua en les estructures. Es tracta d’una iniciativa impulsada amb l’objectiu d’afavorir l’actualització dels coneixements de l’acció de l’aigua sobre les estructures en l’edificació existent, tot exposant una proposta de normalització de classificacions de les deficiències estructurals causades per la incidència de les humitats (lleu, important, greu i molt greu).

Funcionament del curs

Es planteja un sistema pràctic i participatiu d’aprenentatge, amb classes iniciades amb un tram teòric on s’exposa una problemàtica concreta per, més endavant, plantejar exercicis pràctics de classificació de deficiències reals; els alumnes, després de l’explicació del professor, han de fer una proposta de classificació de les deficiències.

A la primera classe es tracten qüestions generals relacionades amb l’aigua, les humitats i els sistemes de classificació de deficiències. A la resta de sessions, els alumnes s’aborda el reconeixement i la classificació sistematitzada de deficiències estructurals relacionades amb l’aigua i coneixen casos reals, des de la fase de diagnosi a la d’intervenció, passant per la de projecte.

A qui s’adreça el curs

El curs va dirigit als tècnics de l’AHC vinculats a la problemàtica de la rehabilitació d’estructures, tant en fase de pre-diagnosi com d’intervenció. Es tracta així d’un curs adreçat exclusivament al personal de l’AHC (no obert a tothom, per tant), però atenent a la voluntat de l’ACE de promoure cursos de formació relacionats amb la consulta d’estructures i de participar en el reciclatge de coneixements i avenços tècnics dels professionals, posarem a disposició de tothom (tot i que temporalment) els apunts que es fan servir durant les sessions.

Material de les sessions

A cada sessió es facilita el material necessari per a la correcta exposició de la matèria impartida, el qual trobareu a continuació:

Sessió 1:
AHC Aigua-ACE
Esquerdes Llenguatge
Humitat al terreny

Sessió 2:
Fusta
Can Miravitges

Sessió 3:
Humitats parets
VL-4

Sessió 4:
Formigó
Recalce
Casos pràctics

Publicitat

Subscriu-te al newsletter per aconseguir aquest document

Uneix-te i rebràs informació especialitzada: des dels propers cursos formatius a les últimes novetats del sector de la construcció a nivell de recursos, nous materials i normativa actual.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.
Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.
Legitimació: El teu consentiment exprés.
Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).
Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.

No et perdis els descomptes de l' ACE

Si vols accedir als descomptes i no ets soci, pots associar-te aquí.

Si ja ets soci i no recordes com accedir als descomptes, contacta amb nosaltres o envia un correu a: tac.beweca@oicartsinimda indicant el teu número de soci i el producte que vols comprar.

Basic Personal Data Protection information:

Controller: ACE
Purposes: Managing the contractual and/or business relationship with HIPRA, including sending news, promotions and invitations to events sponsored by HIPRA.
Lawful basis: Performance of the contractual relationship and HIPRA’s legitimate Interest.
Recipients: Third parties to which HIPRA has entrusted cloud computing, security, auditing, mailing, technical and computer support services, as well as companies in its group.
Rights: Request access to and rectification or erasure of personal data and other rights as explained in the additional information. You can seeview the detailed additional information about data protection in our Privacy Policy.

For further information, please check our detailed information on Data Protection.

Informació bàsica de protecció de dades personals:​

En enviar un formulari se sol·liciten dades personals, per tant, has d’acceptar la nostra política de privacitat.

Responsable de les dades: Associació de Consultors d’Estructures.

Finalitat: Respondre a sol·licituds del formulari.

Legitimació: El teu consentiment exprés.

Destinatari: Associació de Consultors d’Estructures (dades emmagatzemades solament en client d’email).

Drets: Tens dret al dret a l’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les teves dades.